Soorten Fotoshoots

Er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om fotografie en de soorten foto’s die je kunt maken. Uiteraard kunnen wij niet alles aanbieden en dat willen we ook niet. Onze specialisatie is glamour, fine-art en (bedekt)naakt fotografie. Nu zijn dit wel hele brede gebieden, maar in alles is het mogelijk om nog keuzes te maken. Echter, deze onderwerpen binnen de fotografie is niet voor iedereen weggelegd. Dus als dit je nu al niet aanspreekt, kan je beter iets anders gaan zoeken.

Mocht je wel interesse hebben en je bent niet bang zijn uitgevallen, dan kan je zeker eens kijken naar de verschillende soorten shoots en wat het allemaal inhoudt. Er zit vaak veel meer achter dan op het eerste gezicht lijkt. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een doorsnee blad staan er talloze foto’s in van mensen die er ogenschijnlijk heel natuurlijk en spontaan uitzien. Maar…. niets is minder waar. In alle gevallen betreft het modellen die heel goed weten hoe ze spontaan (en vooral prachtig) op een foto moeten staan. Als je dit nog nooit gedaan hebt, zal een fotoshoot echt wel even wennen zijn.

Onderstaand overzicht geeft je een beeld van de verschillende “type” fotoshoots die we doen en wat ermee bedoeld wordt. Voor alle onderdelen geldt dat wij geen familie portretjes maken, maar altijd blijven binnen glamour, fine-art en (bedekt)naakt fotografie.

Bij ons staat plezier hebben centraal. Welke fotoshoot je ook kiest, jij moet het naar je zin hebben en op je gemak voelen! Bij elke fotoshoot mag je natuurlijk iemand meenemen. Graag zelfs! Alleen die persoon is er wel alleen voor jouw ondersteuning, niet voor ons.

Wat voor shoots doen wij?

Glamourfotografie is niet zoals (bedekt)naaktfotografie, waarbij het lichaam de hoofdrol speelt. Een glamour foto is super vrouwelijk met mooie make-up, prachtig haar en glamoreuze kleding met de daarbij behorende sieraden en accessoires. Natuurlijk kent glamour fotografie een bepaalde uitdaging en sexy uitstraling, maar het is jezelf niet helemaal bloot geven.

Dit in tegenstelling tot “Fine Art” of Naakt-Fotografie (esthetisch naakt, artistiek naakt, bedekt naakt). Hierbij ligt de nadruk op het lichaam en de artistieke waarde daarvan. Het spelen met licht, de pose en de locatie zorgen voor een kunstzinnig samenspel van vormen. Door middel van de pose laat je net zo veel of weinig zien als je wilt. Deze vorm van fotografie is geeft het mooiste resultaat als je niet bang bent om je lichaam te tonen.

De bovenstaande types/genres zullen plaatsvinden in een stedelijke (urban) omgeving. Hierbij ligt de nadruk meer op de omgeving dan feitelijk alleen op het model of modellen. Uiteraard is het model belangrijk, maar de plaatsing van het model in een stedelijke omgeving geeft juist het “urban” effect op de foto.

Deze shoots zullen uiteraard buiten de studio plaatsvinden. Binnen de randstad zijn er diverse geschikte locaties, maar als je zelf een goede locatie voor ogen hebt, kan je dat natuurlijk altijd aangeven. Voorbeelden van goede locaties zijn echte “stedelijke” omgevingen, zoals beton, graffiti, een verlaten fabriek, oude loods, etc.

Gezien de openheid van de locatie is dit meer geschikt voor Glamour fotografie dan voor naakt/bedekt naakt. De omgeving maakt het mogelijk om een veel meer stoere uitstraling aan de poses te geven dan binnen in een studio.

De beste omgeving voor fotografie blijft een studio. Hierin hebben we volledige controle op de omgeving en het licht. Bovendien geeft een studio de nodige privacy wat bij een fotoshoot met minder kleding aan een belangrijk voordeel biedt. We hebben verschillende mogelijkheden met de studio. Het is geheel afhankelijk van het soort foto’s wat je wilt en wat je wilt als eindresultaat.

Besef wel dat dit soort fotoshoots echt niet voor iedereen is weggelegd. Het heeft niets te maken met de vorm van je lijf of uiterlijk, maar meer met je zelfbeeld en hoe goed het allemaal tussen je oren zit.