Wil je eens wat meer weten over de verschillende soorten shoots en wat het allemaal inhoudt, lees hier dan gerust eens de verschillende mogelijkheden. Als je kijkt naar een doorsnee blad, staan er talloze foto’s in van mensen die er ogenschijnlijk heel natuurlijk en spontaan uitzien. Maar…. niets is minder waar. In de bijna alle gevallen betreffen het modellen die heel goed weten hoe ze spontaan (en vooral prachtig) op een foto moeten staan. Als je dit nog nooit gedaan hebt, zal een fotoshoot echt wel even wennen zijn. Onderstaand overzicht geeft je een beeld van de verschillende “type” foto’s die ik maak en wat ermee bedoeld wordt. Dat voorkomt mogelijk begripsverwarring.

NenC_800IMG_4010Bij dit genre ligt de nadruk meer op de omgeving dan feitelijk op het model of modellen. Uiteraard is het model belangrijk, maar de plaatsing van het model in een stedelijke omgeving geeft juist het “urban” effect op de foto.

Deze shoots zullen uiteraard hoofdzakelijk buiten de studio plaatsvinden. Binnen de randstad zijn er diverse geschikte locaties, maar als je zelf een goede locatie voor ogen hebt, kan je dat natuurlijk altijd aangeven. Voorbeelden van goede locaties zijn echte “stedelijke” omgevingen, zoals beton, graffiti, een verlaten fabriek, oude loods, etc.

Glamourfotografie moet je niet verwarren met (bedekt)naaktfotografie, waarbij het naakte lichaam de hoofdrol speelt. Een glamour foto is eigenlijk mooie make-up, prachtig haar en glamoreuze kleding met de daarbij behorende sieraden en accessoires. Je bepaalt zelf hoeveel je bloot wilt geven. Het eindresultaat bij glamourfoto’s vaak nabewerkt, maar niet geretoucheerd. Verschillende kledingstijlen komen hier tot zijn recht, in tegenstelling tot portret foto’s. Uitermate geschikt voor fraaie, uitdagende/sensuele of sexy foto’s van jezelf.

voorbeeld_lingerieDe naam zegt het eigenlijk al. Vaak is dit een variant of verdere uitdieping van glamourfotografie. Alleen ligt de nadruk op het feit dat het model nu specifiek met lingerie poseert.

Dit genre fotografie is zeer geschikt als je echte uitdagende foto’s van jezelf wilt hebben, maar toch dat ene stapje verder niet durft te zetten.

voorbeeld_fineart-2Bij Fine Art of Naakt-Fotografie (esthetisch naakt, artistiek naakt, bedekt naakt) ligt de nadruk op het naakte lichaam en de artistieke waarde daarvan. Het spelen met licht, de pose en de locatie zorgen voor een kunstzinnig samenspel van vormen. Door middel van de pose laat je net zo veel of weinig zien als je wilt. Deze vorm van fotografie is ook voor koppels heel erg mooi.

Bij ons staat plezier hebben centraal. Welke fotoshoot je ook kiest, jij moet het naar je zin hebben en op je gemak voelen! Bij elke fotoshoot mag je natuurlijk iemand meenemen. Graag zelfs! Alleen die persoon is er wel alleen voor jouw ondersteuning.